fbpx

O meni

Borba za bolje sutra starta danas!

Ja-sam-Meša-Selimović-e1601934124530-blackwhite

Ovo je rečenica kojom počinjem upoznavanje, a koja u sagovorniku često izazove smijeh ili nevjericu. Da ja se zovem i prezivam Meša Selimović, ali osim imena i prezimena imam mnogo toga još da kažem i ponudim. U nastavku je moja biografija i priča, moj dosadašnji put i smjernice za budućnost. Mišljenja sam da kao građani zajedno možemo ispraviti svaku devijaciju u društvu. Samo treba vjerovati, promjene su moguće!

Moja kratka biografija

Rođen sam 18.11.1988. godine u Sarajevu, oženjen sam i otac sam troje djece.

Završio sam Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Svoje formalno obrazovanje sam sticao u privatnom sektoru od 2010. godine u oblasti finansija i računovodstva, u okviru kojeg sam stekao i certifikat certificiranog računovođe.

Dugogodišnje neformalno obrazovanje i iskustvo sam stekao u oblasti marketinga.

U toku odrastanja sam aktivno trenirao fudbal u FK „Željezničar“, a nekoliko godina i rukomet u RK „Bosna“ Sarajevo.

Zadnje četiri godine sam uključen u rad Vijeća roditelja JU “Djeca Sarajeva” Sarajevo, gdje sam bio i predsjednik dvije godine uzastopno i obnašao sam više mjeseci funckiju člana Upravnog odbora JU “Djeca Sarajeva” iz reda roditelja. Rad u Vijeću mi je pomogao da shvatim problematiku predškolskog obrazovanja, te da budem kotač promjena koje će omogućiti bolje uslove boravka naše djece u vrtićima.

Od 2014. do 2018. godine sam bio član Savjeta mjesne zajednice Čengić Vila 1 što me je dodatno upoznalo sa radom Općine, Općinskog vijeća i Načelnika. Trenutno sam član Komisije za budžet i finansije u Općini Novo Sarajevo.

Unutar Stranke demokratske akcije obnašam funkciju člana Izvršnog odbora SDA Novo Sarajevo, član sam Mjesnog odbora Čengić Vila 1 i potpredsjednik sam Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo. Osnivač sam PR tima Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo koji je u prethodnom periodu napravio i održavao aktivnim digitalne kanale komunikacije.


MOJA MOTIVACIJA

Zašto sam se kandidovao za izbore?

Predugo sam gledao sa strane kako neke od naših bitaka za bolje sutra vode inertni i bezidejni tipovi, čiji se domen političkog djelovanja svodio na ostvarivanje lične koristi. Otac sam tri curice, ja ostajem ovdje, a i one će. Želja mi je stvoriti im bolje uslove za život.
Znam da ću uspjeti uz Vašu pomoć, zato počinjem odmah. Ovo je naša država, drugu nemamo!

MOJA MISIJA

Ono što me pokreće.

Volim rad sa ljudima i volim ljude! Pozitivne životne priče su moje pogonsko gorivo, a misija da vlastitim primjerom i malim koracima prema naprijed probudim nadu, vjeru i optimizam u bolje sutra. Vratimo se na stazu uspjeha političkim i građanskim aktivizmom, od mjesne zajednice prema vrhu države.

BUDUĆI PRIJEDLOZI I INICIJATIVE

Čega će se ticati i za šta ću da ih podnosim?

Većina mojih inicijativa se ticala i ticat će se i u budućnosti lokalnih tema usmjerenih na poboljšanje života građana kroz poboljšanje lokalne infrastrukture (obnova parkova, sadnja drveća, betoniranje ulica, ugradnja lampi u prolaze, sanacija šahtova, i drugo). Podnosit ću i inicijative koje će se odnositi na sve ranjive kategorije našeg društva, kako bi svi građani koji su u stanju potrebe imali pristup javnim sredstvima.

Vrijeme je da napravimo promjenenapredak u društvu