fbpx

Kandidatura na Lokalnim izborima koji će se održati 15.11.2020. godine – za Općinsko vijeće Novo Sarajevo

Povratak na Blog

Kandidatura na Lokalnim izborima koji će se održati 15.11.2020. godine – za Općinsko vijeće Novo Sarajevo

Poštovani sugrađani Općine Novo Sarajevo,
Na predstojećim lokalnim izborima sam kandidat Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće Novo Sarajevo pod rednim brojem 1️⃣0️⃣.
U nastavku je moja kratka biografija i priča, moj dosadašnji put i smjernice za budućnost. Mišljenja sam da kao građani zajedno možemo ispraviti svaku devijaciju u društvu. Samo treba vjerovati, promjene su moguće!
✅MOJA MOTIVACIJA – Zašto sam se kandidovao za izbore?
Predugo sam gledao sa strane kako neke od naših bitaka za bolje sutra vode inertni i bezidejni tipovi, čiji se domen političkog djelovanja svodio na ostvarivanje lične koristi. Otac sam dvije curice, treća je na putu. Ja ostajem ovdje, a i one će. Želja mi je stvoriti im bolje uslove za život. Znam da ću uspjeti, zato počinjem odmah. Ovo je naša država, drugu nemamo!
✅MOJA MISIJA – Ono što me pokreće.
Volim rad sa ljudima i volim ljude! Pozitivne životne priče su moje pogonsko gorivo, a misija da vlastitim primjerom i malim koracima prema naprijed probudim nadu, vjeru i optimizam u bolje sutra. Vratimo se na stazu uspjeha političkim i građanskim aktivizmom, od mjesne zajednice prema vrhu države.
✅OSNOVNA IDEJA – Zašto sam tu gdje jesam, šta je moja želja?
Ne želim biti pasivan, želim boriti se. Svojim radom i zalaganjem donijeti pozitivne promjene u svakom procesu u kojem učestvujem. Pokazati da se može raditi i drugačije, za sve pravednije. Svojim zalaganjem učiniti rad organa vlasti transparentnijim, da je sve podređeno javnom interesu, a ne interesu pojedinca.
✅DOSADAŠNJI POLITIČKI ANGAŽMAN – Bavim li se politikom ili se ona bavi samnom?
Zadnjih pet godina učestvujem u raspravama o ključnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini, a naročito o pitanjima koja imaju poseban značaj za roditelje, penzionere, borce i mlade u BH društvu. Moja politička borba je počela kada sam osjetio da posjedujem značajno i dovoljno poslovno i životno iskustvo. Trenutno obnašam funkcije potpredsjednika Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo, predsjednik sam mjesnog odbora SDA Čengić Vila 1 i šef press tima SDA Novo Sarajevo.
✅BUDUĆI PRIJEDLOZI I INICIJATIVE – Čega će se ticati i za šta ću da ih podnosim?
Za sebe mogu reći da sam lokal patriota, osoba koja je svoj prvi aktivizam pokrenula u okviru mjesne zajednice u kojoj živi. Većina mojih inicijativa se ticala i ticat će se i u budućnosti lokalnih tema usmjerenih na poboljšanje života građana kroz poboljšanje lokalne infrastrukture. Dio mojih inicijativa će se odnositi i na rad JU “Djeca Sarajeva”, u okviru koje sam zadnje dvije godine predsjednik Vijeća roditelja. I ako ova JU nije u ingerenciji Općine, mislim da joj se treba pomoći kako bi se obnovili vrtići koji se nalaze na našoj Općini, te kako bi se stvorili što bolji uslovi za boravak naše djece u već obnovljenim vrtićima.
✅MOJA KRATKA BIOGRAFIJA – Ko sam?
Rođen sam u Sarajevu, imam 31. godinu, oženjen sam i otac sam dvoje djece. Završio sam Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Svoje formalno obrazovanje sam sticao u privatnom sektoru od 2010. godine u oblasti finansija i računovodstva, u okviru kojeg sam stekao i certifikat certificiranog računovođe. Dugogodišnje neformalno obrazovanje i iskustvo sam stekao u oblasti marketinga. U toku odrastanja sam aktivno trenirao fudbal u FK „Željezničar“, a nekoliko godina i rukomet u RK „Bosna“ Sarajevo. Zadnje tri godine sam uključen u rad Vijeća roditelja JU „Djeca Sarajeva“, a predsjednik posljednje dvije. Rad u vijeću mi je pomogao da shvatim problematiku predškolskog obrazovanja, te da budem kotač promjena koje će omogućiti bolje uslove boravka naše djece u vrtićima. Od 2014. do 2018. godine sam bio član Savjeta mjesne zajednice Čengić Vila 1 što me je dodatno upoznalo sa radom Općine, Općinskog vijeća i Načelnika.
Da ponovim, PROMJENE NA BOLJE SU MOGUĆE, samo ako VJERUJEMO. NOVO SARAJEVO treba ODGOVORNE I PROAKTIVNE ljude, idemo pobijediti!

Podijelite ovaj post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povratak na Blog